Eilandhoppen op Kaapverdië

Eilandhoppen is de leukste manier om deze veelzijdige eilandengroep te leren kennen. Elk van de eilanden heeft z’n eigen verhaal, natuurschoon, stedelijke bebouwing en meer unieke elementen. Hoewel de goudgele stranden en luxe all inclusive resorts van Sal en Boa Vista ook zeker de moeite waard zijn, is een vakantie op de Kaapverdische Eilanden pas écht compleet als je ook minstens een of twee van de andere eilanden hebt bezocht.

Binnenlandse vluchten

Maar het vervoer tussen de eilanden is best een uitdaging. Waar je bij de Canarische Eilanden een zeer frequent en uitgebreid netwerk van vluchten tussen de eilanden hebt, bestaat het binnenlandse netwerk op de Kaapverdische Eilanden uit een of maximaal twee dagelijkse vluchten tussen de eilanden.

Belangrijkste vliegveld is het vliegveld op Sal, waar zowel de internationale vluchten als de binnenlandse vluchten vandaan vertrekken. Vaak maak je op een binnenlandse vlucht een overstap op Sal.

De vluchten worden uitgevoerd door BestFly Cabo Verde, een door de overheid uitgebate maatschappij die met moderne ATR-toestellen vliegt. Vluchten tussen de eilanden duren in de regel niet langer dan een uur en qua prijsniveau moet je denken aan ongeveer €100 voor een enkele reis.