Mindelo – Culturele hoofdstad van Kaapverdië

Volgens velen is de onbetwiste culturele hoofdstad van Kaapverdië de stad Mindelo op het eiland São Vicente. Het is waar Cesária Évora woonde, de diva op blote voeten en de bekendste zangeres van het land. Waar elk jaar het beroemde kleurrijke carnaval vol Braziliaanse invloeden wordt gevierd en waar de volgende wereldberoemde Kaapverdiaanse muzikant zijn doorbraak hoopt te maken.

In de vele gezellige bars in het centrum komen locals en reizigers elkaar tegen, genieten ze van een lekker drankje, een lokale maaltijd, maar bovenal van de live muziek die echt overal te horen is. Mindelo is dé plek waar de meeste Kaapverdiaanse artiesten, kunstenaars en unieke personen rondlopen en de stad is een geweldige mengelmoes van vele culturele, kleuren en geuren.

Mindelo is ongerept, authentiek en zit vol oude historische gebouwen langs smalle straatjes en steegjes. Hier zitten leuke boetiekjes, gezellige bars en zelfs een speakeasy verstopt. Zeker de moeite waard dus, als je São Vicente op je planning hebt staan.

De stad is om de kleine haven van Porto Grande gebouwd, tegen een prachtige achtergrond van de ruige groene bergen. Langs het water zul je groepen jongeren zien die capoeira aan het oefenen zijn, een vanuit Brazilië door tot slaaf gemaakten meegebrachte vechtsport.

Aan de waterkant oefenden honderden jongens de plaatselijke vechtkunst capoeira. De Torre de Belém, bij de haven, is een verkleinde replica van de 15e-eeuwse toren die over de haven van Lissabon uitkijkt. Binnen is een fascinerend museum over de geschiedenis van het eiland. Bekijk de nabijgelegen vismarkt, die net voorbij de Torre de Belém ligt, met een steiger er vlak bij waar de vissers elke dag hun vangst lossen.

In Mindelo zijn trouwens een aantal superleuke hotels te vinden. De leukste plekken om te overnachten in Mindelo kun je hier vinden.