Top 5 hotels op Kaapverdië

Er zijn op de eilanden Sal en Boa Vista behoorlijk wat hotels en resorts te vinden. Een groot deel van deze resorts hebben de drie en vier sterren classificatie, maar wat is nu het echte verschil tussen de verschillende resorts en hotels en wat zijn de beste? Op deze pagina hebben we de in onze ogen vijf beste resorts van Kaapverdië kort beschreven. Dit gedeeltelijk op basis van eigen ervaringen, maar ook door het lezen van ervaringen van andere gasten in de verschillende hotels. Natuurlijk gelden voor iedere soort vakantieganger andere normen en waarden, maar in het algemeen gelden deze vijf resorts als de top 5 van Kaapverdië.Melia Dunas Beach Resort & Spa

Het Melia Dunas Beach Resort & Spa is te vinden in het zuidelijke deel van het eiland Sal op loopafstand van het stadje Santa Maria en het strand. Het hotel staat bekend als één van de mooiste van de Kaapverdische eilanden. Het is een luxe en modern resort dat aan alle eisen zal voldoen van de meer verwende vakantieganger. Er zijn in totaal vier restaurants en acht bars op het resort te vinden. Voor de meeste restaurants moet je reserveren en om in het visrestaurants te kunnen eten moet je bijbetalen. Het is een groot resort met ongeveer 1100 kamers, maar door de opzet van het resort heb je niet het gevoel dat je er verblijft met zoveel toeristen. De kamers zijn schoon en ruim, alleen de kwaliteit van de douche laat nog wel eens te wensen over. Jammer is ook dat er relatief weinig bedjes bij de zwembaden staan waardoor je soms naar een ander zwembad zal moeten lopen.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Melia Dunas Beach Resort & Spa

Riu Touareg

Het Riu Touareg is te vinden in het zuidelijke deel van het eiland Boa Vista. Het Riu hotel staat bekend als het beste van het eiland. Het hotel is opgedeeld in drie stukken, een adult-only, een familiedeel en een classic deel. Het resort heeft dus plaats voor iedere soort vakantieganger. De kamers zijn er ruim en schoon, al laat de waterdruk in sommige kamers nog wel te wensen over. Er zijn op het resort meerdere restaurants te vinden die een gevarieerd aanbod bieden in de lokale, maar ook internationale keukens. Voor deze restaurants moet je wel reserveren.
Nadeel van Riu Touareg is wel dat het op een minder begaanbaar deel van het eiland ligt. Hierdoor zal je als je meer van het eiland wilt zien altijd een stukje moeten reizen.
De meeste toeristen die op het Riu Touareg verblijven kiezen voor een relaxte zon, zee en strandvakantie op het strand en aan het zwembad van het hotel.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Riu Touareg

Riu Palace Cabo Verde

Het Riu Palace Cabo Verde is een nieuw resort op Sal. Voor de verbouwing was het resort bekend onder de naam Clubhotel Riu Funana. Na de verbouwing is het Riu Palace Cabo Verde het eerste Riu Palace hotel in Kaapverdië. Het is één van de mooiste en modernste complexen op het eiland. De kamers zijn net wat luxer dan in veel van de andere hotels en de mate van service ligt er net wat hoger.
Er zijn op het resort twee zoetwaterzwembaden te vinden waarvan er één in de winterperiode verwarmd is. Net als op het strand zijn er bij de zwembaden bedjes aanwezig en is er een handdoekenservice. Het Riu Palace Cabo Verde is bedoeld voor diegene die het comfort willen hebben van een resort en de service van een vijf-sterren hotel. Het hotel is te vinden in het zuidelijkste deel van het eiland Sal niet al te ver van het stadje Santa Maria.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Riu Palace Cabo Verde

TUI Blue Cabo Verde

Net als de meeste hotels op Sal is het TUI Blue Cabo Verde Resort te vinden in het zuidelijke deel van het eiland Sal in de buurt van het plaatsje Santa Maria. Het TUI Blue Cabo Verde Resort op Sal is een adult only hotel met weinig tot geen animatie. Wel staat het Cabo Verde resorts bekend om hun hoge kwaliteit en luxe. Zo is er een mooie spa en whirlpool te vinden en twee luxe zwembaden.
Het TUI Cabo Verde Resort is een relatief nieuw resort dat van alle gemakken voorzien is. Met name door het adult only concept is het resort geliefd bij jonge stellen en ouderen. Er zijn op het resort drie à-la-carterestaurants en een buffetrestaurant te vinden en drie bars. Goed om te weten is dat er overal op het complex gratis WIFI wordt aangeboden.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Tui Cabo Verde Resort

ClubHotel Riu Karamboa

In het noordwesten van Boa Vista niet al te ver lopen van het plaatsje Sal Rei ligt het Clubhotel Riu Karamboa. Het is een prachtig resort niet ver de luchthaven, je hoeft dus geen rekening te houden met lange transfers. Het is een resort zoals je die van Riu mag verwachten met alle luxe en voorzieningen van dien. Door de ligging van het resort is het één van de weinige hotels op Boa Vista waar je optimaal van de zee kunt genieten. De baai waar het resort aan ligt, zorgt ervoor dat de oceaan hier veel rustiger is dan op andere delen van het eiland. Er zijn op het resort vijf bars, drie à-la-carterestaurants en een buffetrestaurant te vinden die allemaal binnen het all-inclusieve concept vallen. Voor de à-la-carterestaurantsmoet je wel reserveren. Het Club Hotel Riu Karamboa is een groot resort waar ongeveer 1.000 gasten tegelijk kunnen verblijven. Door de ruime opzet van het resort merk je hier, maar weinig van. Een veelgehoorde klacht op het resort is dat de kamers aan de kleine kant zijn en geen bad hebben. Wie echter de instelling heeft dat de kamer toch alleen, maar om te slapen is, die zal daar weinig problemen mee hebben.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Club Hotel Riu Karamboa